skillweek 1/2

Deze week mag ik aan zelf gekozen skills werken. De skills die ik heb gekozen zijn: flexboxen in css en het verbeteren van mijn web design. Het flexboxen ga ik leren doormiddel van flexbox froggy en de code die ik hierdoor leer ga ik toepassen in wat code. Het verbeteren van mijn web design in het algemeen wil ik doen door het boek don’t make me think – Steve Krug.

Het is nu halverwege de week en ik heb elke dag nu 50 pagina’s van het boek gelezen. Dat brengt mij nu op 150 pagina’s. Wat ik tot nu toe heb geleerd van het boek is: dat de gebruiker niet moet nadenken over de website, de eerste seconde dat een gebruiker een website ziet is heel belangrijk, webpagina’s worden niet uitbundig gelezen maar gescand, zet niet te veel onnodige informatie op een website, formuleer duidelijk je website, goedebenaming van secties en subsecties en als laatste testen, testen en nog eens testen. Het is belangrijk dat je in elk stadium van je website test en misschien voor jezelf ook testjes doet. Het houdt je op zijn minst scherp.

Verder ben ik vandaag begonnen met flexboxen door middel van het spelen van flexbox froggy. Het spel vind ik erg leuk daardoor ben ik verder gaan kijken wat codepip te bieden heeft. Codepip zal ik in gedachten houden voor als ik nog wat dingen wil herhalen of leren van html of css. Het spelen van flexbox froggy is wel een erg leuke manier om flexboxen te leren. Nu alleen nog kijken of het blijft hangen :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: